top of page
Reinsdyr gjeting

Om Arctic Urbi

Arctic Urbi jobber blant annet med videreforedling av samiske mattradisjoner fra reindrifts- og utmarksnæringen. Vi holder til i Kautokeino og Alta.


Vi formidler om samisk kultur, da primært nord samisk. I tillegg til at dere kan besøke oss til to ulike opplevelser, på to ulike tider av året, reiser vi også rundt om i Norge og verden generelt.  Der andre ønsker at vi forteller om ulike mattradisjoner, vil andre lære om reindrift som næring og livsstil. Et slikt opplegg settes opp sammen og vi oppfordrer at du tar kontakt med oss for en uforpliktende samtale.

For skoler og språksentre har vi egne opplegg som er satt opp etter læreplaner som støtter opp samisk kultur og språk.

Vi videreforedler både mat og drikke. Vi bruker reinkjøtt, fisk og annet vilt samt bær, urter og det som naturlig faller inn som nytteverdi vekst.

Av reinkjøtt har vi bl.a reinhjerter og eine- og vier røkt reinkjøtt. Vi har fulgt tradisjonen vi har lært av våre forfedre, og brukt einer til å sette smak og vier til røyking av kjøttet. I den senere tid har man forsket på ulike produksjonsmetoder til røyking av kjøtt. Her har forskning vist at røyker man eks kjøtt med kun einer, kan dette være kreftfremkallende, da ulike partikler fra røyken fra einer setter seg fast i kjøttet. At våre forfedre har i tillegg til kun å sette smak av einer, brukt vier til å rense kjøttet fra disse stoffene er i seg selv unikt. Produksjonsmetoden er unikt i vår bedrift og vi er stolte av å presentere dette produktet, som den eneste i markedet.

Fisk og annet vilt er sesong varer og selges så langt lageret rekker.

Vi har i tillegg urtedrikk i vårt sortiment, produsert av nøye utvalget produkter fra Finnmarksvidda. Drikken kan nytes både som tilskudd til tevann, uten tilsetting av vann eller som saft.

Annet du kan finne hos oss er bær, sirup, krydder og ost produsert kun av økologiske produkter fra lokalområdet.

Ved bestilling send forespørsel pr: post@arcticurbi.no.


Arrangementer vi deltar i finnes oppdatert på våre sosiale medier.

Mann ser ut over Kautokeino Elva
bottom of page